Kako izdelati spletno trgovino v eni uri?


spletna-trgovina-v-eni-uriČe vaše podjetje prodaja blago, vendar ne na spletu, vam lahko manjkajo neverjetni prihodki ki jih izdelava same spletne online trgovine ustvarja. Prodaja v ZDA na spletu na drobno v letu 2010 se je povečala za 12,6 odstotka na 176.200.000.000 $, pričakovano pa je, da bo dosegla  278.900.000.000 $ do leta 2015.
Je vaše podjetje pripravljeno, da izkoristi nekatere od možnosti teh spletnih prodaj. Zagon spletne trgovine je lahko izziv za mala podjetja, ki so pogosto v pomankanju časa, proračuna in osebja. Vendar pa lahko elektronski prodajalci pomagajo izdelati ali oblikovati spletno trgovino in nato je vzdrževanje spletne trgovine relativno enostavno in cenovno dostopno.

Kako začeti graditi svojo spletno trgovino

Če si ne morete privoščiti najeti nekoga, da jo izdela po meri, ne skrbite. Obstaja veliko elektronskih prodajalcev, ki vam lahko pomagajo ustvariti spletno trgovino na hitro.
Takšna podjetja so Bigcommerce, Goodsie, Jumpseller, Shopify in Volusion, ki vam oblikujejo celoten videz, občutek in funkcionalnost vaše spletne trgovine. Izdelava ali ustvaritev spletnih oziroma internetnih trgovin, še nikoli ni bila tako preprosta. Prav tako vam uredijo stvari, kot so vaš upload, katalog izdelkov, ustanovljene nakupovalne vozičke, varno sprejemanje plačil in izvedbo naročil. Te storitve varnega gostovanja vaše spletne trgovine omogočajo na svojih strežnikih. Naredijo lahko povezavo do vaše spletne trgovine, od glavne spletne strani vašega podjetja. Komercialne storitve, kot običajno zahtevajo nekaj osnovnega začetnega set-up dela na vaši strani. Na primer, s Shopify, lahko izberete postavitev prodajalne iz niza predlogov in prilagodite svoje pisave, celotno barvno shemo in velikosti slik izdelkov. Uporabniki Shopify lahko naložitjo tudi svoje osebne blagovne znamke, logotipe in ozadja. Cene teh storitev so v razponu od približno $ 10 do $ 700 na mesec, odvisno predvsem od števila izdelkov, ki jih prodajajo ter količine in vrste storitev, ki jih želite imeti.

Pri sami izdelavi spletne trgovine je dobro vedeti, da “Spletni nakupovalci ne vidijo, tipajo, vonjajo, občutijo izdelka v živo, tako da je naslednja najboljša stvar, sveža, jasna slika izdelka. Pomaga uporaba “DSLR fotoaparatov s 16 milijoni slikovnih pik, z dostojno razsvetljavo in poljem svetlobe,« Takšne fotoaparate pogosto uporabljajo strokovnjaki za ustvarjanje dobro osvetljenih, slik predmetov.

Pomembno je, da so pisni opisi izdelkov kratki, a bogati z dovolj zanimivimi podrobnostmi za vzpodbuditev zanimanja potencialnih kupcev vaših izdelkov ali storitev, ki jih nudite.. “Poskusite uporabiti privlačne pridevnike in besedne zveze, ki vzbudijo čustva, ko nekdo prebere vaš opis izdelka. Poleg je važno omeniti tudi ceno, morda tudi vključili uporabo izdelkov, dimenzije in druge statistike, ki opredeljujejo značilnosti dotičnega izdelka.

Priporoča se uporaba za plačevanja in transkacije preko PayPal. To je predvsem zato, ker je procesor tretje osebe tako znan kot varen sistema za sprejem spletnih plačil. Obstajajo nekateri fiksni mesečni stroški za osnovne storitve PayPal. Authorize.net je druga najbolj priljubljena rešitev obdelave plačil, ki se priporoča. Procesor zaračunava začetno pristojbino  99$, plus 20 $ mesečno naročnino in 10 centov na vsako transakcijo. Izdelava dobre spletne trgovine omogoča, da  kupci plačujejo za spletne nakupe z lastnimi kreditnimi karticami namesto da bi uporabili PayPal ali druge procesorje plačil. Tako lahko dobi trgovec račun za vsako posamezno družbo kreditnih kartic. Zaračunajo se pristojbine na transakcijo v razponu od 20 do 50 centov, plus odstotek skupnega zneska nakupa. Nekateri tudi zaračunavajo mesečne, četrtletne in letne pristojbine.

Več info na: Multimedija