Enostavna izdelava spletnih strani z WordPress-om


Razmišljate o spletni strani za svoje podjetje ali hobi in ne veste, kje bi sploh začeli, saj se na splet ne spoznate kaj prida? Gotovo ste že nekoliko pobrskali med ponudniki, pri katerih se obljublja hitra in poceni izdelava spletnih strani, vendar vam ti nudijo najrazličnejše pakete izdelave, pri katerih pa ne veste, kaj je tisto, kar se vam najbolj izplača. Dejstvo je, da boste morali poskrbeti pri vseh za vsaj troje: izdelavo spletne strani, registracijo domene in zakup gostovanja na strežniku, da bodo vaše vsebine imele tudi svoj dom. Izdelava vključuje tako oblikovanje kot programiranje, pri tem pa je najbolj pomembno, da dobite stran, ki sledi sodobnim trendom na obeh področjih, ter vam zagotavlja, da boste z njo tudi najbolj enostavno upravljali. Prav zaradi tega je najbolj razširjena izdelava spletnih strani WordPress.

Kaj ponuja izdelava strani v  Wordpress?

WordPress je sistem, kjer so na voljo že pripravljene grafične predloge, ki jih je potrebno tako po videzu kot po funkcijah prilagoditi željam naročnika. Oblikovanje torej ni povsem unikatno, vendar pa je veliko možnosti izbire. Bistveno je, da so »predpripravljene« tudi že posamezne funkcije strani, ki se jih dodaja, torej programiranje ne poteka »z ničle«. Uporabljajo se že preizkušeni moduli, ki zagotovo delujejo in se v samem sistemu ves čas izboljšujejo in nadgrajujejo. Izdelava spletnih strani je tako lahko zelo hitra.
Kaj pa urejanje strani? Vedno je dobro, da se lahko stran ureja v enostavnem sistemu, ki ne zahteva znanja programiranja in od lastnika strani oziroma administratorja ne terja poznavanja programskih jezikov. In prav to omogoča uporaba WordPressa. Povsem enostaven sistem omogoča, da na stran sami dodajate vsebine in jih spreminjate, tudi če se sicer na splet ne spoznate. Izdelovalec strani vas lahko uvede v eni uri in le nekaj postopkov si boste morali zapisati, pa se boste počutili kot spletni genij – svojo spletno stran boste lahko vsebinsko povsem nadzorovali, ne da bi bilo potrebno vsakič najemati mojstra.

WordPress poskrbi za različne profile strani

WordPress izdelava spletnih strani je gotovo priljubljena tudi zato, ker je sistem primeren za najrazličnejše »profile« spletnih strani. Ustvari se lahko preprosta vsebinska spletna stran, stran za hobi ali posel, za spletni dnevnik, lahko se poskrbi za stran kjer so mogoče objave uporabnikov (ki soustvarjajo spletno stran, na primer dodajajo recepte,) lahko se ustvari tudi spletni medij, ki bo prinašal denar s trženjem oglasnega prostora. Možnosti je torej veliko, WordPress pa je mogoče povsem prilagoditi vašim željam in potrebam.

Oglejte si ponudbo izdelave spletnih strani na: Multimedija.si