Ugodna križarjenja na reki in nekaj o nastanitvi

gre2

Vsem nam je jasno, da so križarjenja po rekah veliko ugodnejša od križarjenj po oceanu. V naslednjem članku vam bomo opisali ugodna križarjenja in razloge za določene cene.

     1.Poudarek je na kopnem.

Za razliko od križarjenj na morju, ki imajo lagodne morske dni, so rečna križarjenja intenzivno pristanišče in vsak dan boste obiskali novo destinacijo – včasih dva v enem dnevu – in do štiri države v tednu. Pristanišča, ne ladje, so najpomembnejše znamenitosti in zagotovo boste spoznali veliko ogledov v tednu ali dveh. Tovrstna potovanja so lahko razburljiva, a tudi izčrpna. Prinesite udobne čevlje in naj vam ne bo nerodno, če si vzamete prost dan, če ste preobremenjeni. Ogledi bi lahko bili vključeni, vendar ni obvezno, da gremo na vse.

  1. Obalne ture so bolj omejene in kulturno naravnane.

Značilnost izleta ob reki na križarjenju je sprehajalna pot, v kateri sledite vodiču z znakom ali dežnikom, ko zasleduje podrobnosti čudovite zgodovine in kulture mesta, sledi omejen prosti čas za nakupovanje ali pijačo v lokalni kavarni. Čeprav ne morete pričakovati celotne knjižice različnih obalnih izletov, kot bi jih našli na odprtem morju, se stvari hitro spreminjajo. Poleg tradicionalnih sprehajalnih in avtobusnih potovanj do gradov in drugih zanimivih krajev so rečne ladje za križarjenje uvedle možnosti za aktivne potnike, kot so vodene vožnje s kolesom, pohode, golf, kajak in celo vodene ture, skupaj z dejavnostmi, ki vključujejo kuhanje in likovni tečaji, glasbeni recitali in izleti na balet ali opero.

Resultado de imagem para river crusing

  1. V cene vozovnic je vključenih več predmetov.

Če ste obtoževali, da ste na oceanskih ladjah ponižani in zatemnjeni, boste ugotovili, da so rečna križarjenja ugodnejša. V ceno je običajno vključeno vino, pivo in brezalkoholne pijače z obroki, večerja v restavracijah, 24-urni čaj in kava, brezžični internet in standardne ture v vsakem pristanišču. Nekatere linije ponujajo all-inclusive cene, ki zajemajo vse pijače, nasvete, transferje in celo noč v hotelu pred križarjenjem. Z manj zanimivostmi na ladji, ki bi vas ločile od denarja, vam ne bo treba nabrati tako obsežnega ladijskega računa (čeprav lahko omejena večerna zabava povzroči prekomerno koktajliranje po večerji in visok zavihek v baru.

  1. Malo počitka

Zajtrk z poznim dvižnim vlakom se začne približno ob 9.30 uri – in če ste potem jedli, ste verjetno zamudili ogled dneva, ki se lahko začne že ob 7.30 ali 8 uri. Rečna križarjenja niso za spanje, ležanje na obali in na kopnem na sproščen tempo (razen če nameravate narediti svojo stvar in preskočiti jutranji izlet).

  1. Razdalje med pristanišči so krajše.

Rečni čoln bo potreboval 12 ur, da odpluje na pot, ki vas bo popeljala dve uri z avtobusom. Medtem ko to pomeni, da vaše celotno potovanje ne bo pokrilo toliko zemlje kot oceansko križarjenje, to pomeni, da imajo osebja za križarjenje nadomestni načrt, če gre kaj narobe. Visoki nivoji vode pri zelo mokrih urokah pomenijo, da ladje ne morejo pluti pod mostovi, medtem ko zelo nizki nivoji vode v sušnih obdobjih pomeni, da sploh ne morejo pluti. Če se to zgodi, vas bodo pripeljali na avtobus do naslednjega pristanišča – in načrtovano pot vodili.

Več na: http://www.pozejdon-turizem.com/destinacija/krizarjenja/skupinska-krizarjenja