Poroka in poročne frizure – za vsak okus nekaj

porocna-frizura

porocna-frizuraV kolikor se boste poročili ali prisostvovali na poroki, je potrebno poleg ostale oprave poskrbeti tudi za popolno pričesko. Pri izdelavi pričeske je potrebno upoštevati tako stil celotne poroke, kot tudi izbrano obleko in značilnosti osebe, ki bo frizuro nosila. Pred poroko je veliko dela z načrtovanjem, zato je primerno, da za frizuro poskrbi izkušena oseba. Le redko se nevesta odloči za pričesko, narejeno doma, saj je časa na dan poroke malo in si napak preprosto ne more privoščiti.

Klasične frizure

Prav zaradi zahtevnosti izdelave so klasične pričeske tiste, ki še zmeraj dobivajo na pozornosti, ko gre za poroko. Dvignjeni, prepleteni dolgi lasje so nekako najbolj pogosta izbira nevest. Družice večkrat izberejo preprostejše pričeske, ki za izdelavo ne potrebujejo toliko angažmaja. Pričesko je najbolje izbirati šele potem, ko smo izbrali obleko. K obleki z naramnicami in odprtimi rameni lahko izberemo skoraj katerokoli frizuro, medtem ko klasične obleke z zaprtimi rameni in morebiti visokim ovratnikom, zahtevajo pričesko, ki sprosti vrat.

Romantična figa ali zapeljive kite pogosto krasijo glave nevest, od daljših klasičnih frizur pa v ospredje stopajo valoviti lasje, spuščeni ali speti na različne načine. Visoko speti lasje so primerni predvsem za cerkvene poroke in za tradicionalno poroko, kjer velja načelo, da živahnejše pričeske niso primerne.

Modernejše frizure

Moderni videz je nekoliko bolj sproščen kot klasični. Velikokrat se tako neveste kot družice odločajo za rahlo valovite lase, ki so speti le delno, ali pa spuščeni krasijo ramena. V modo se vrača tudi vintage stil, zato se na laseh pogosto znajdejo kakšni modni dodatki v tem stilu. Hipijevski videz je prav tako velikokrat izbran za najlepši dan. Razmršenim dolgim lasem v tem primeru delajo družbo kitke ali raznobarvni dodatki, ki poudarijo celotni stil poroke.

Poročne frizure za kratke lase

Kratki lasje lahko prav tako zasijejo na poroki. Izberemo lahko različne modne dodatke, ki popestrijo pričesko. Te so na primer rože, sponke za lase, zanimivi obroči, prav tako pa so popularne mrežice za lase, ki delno zakrijejo obraz. Za kratko pričesko je najbolje obiskati strokovnjaka, ki bo znal lase prilagoditi obliki obraza, saj je to pri kratkih pričeskah še kako pomembno. Včasih pridejo prav podaljški na sponke, ki se lahko po dogodku brez težav snamejo. Podaljški na sponke lahko ostanejo na laseh tudi dlje časa, ali se uporabijo večkrat, zato niso tako draga izbira. Odločitev glede frizure je veliko, najpomembneje pa je, da se vaš dan odvrti tako, kot si sami želite.