Pomen vabila za Birmo

vabilo-za-birmo

vabilo-za-birmoV prejšnjem članku smo se dotaknili predvsem krščanskega pomena birma in tega kakšna so lahko vabila za birmo. V tem članku pa se bomo dotaknili teme še iz drugih zornih kotov. Vabila za krst in birmo katere simbole bi bilo pametno uporabljati za vaše slavje in za vaša vabila za birmo, da bosta le ta ostala povezana. Kakšne so odgovornosti človeka, ki opravi birmo. Birmo definiramo kot spiritualna moč, ali po latinsko roboratio spiritualis. Latinska beseda za birmo pa pomeni trden kot les. Vključevanje lesa in naravnih materialov na vabila za birmo je že dolgo poznana in prakticirana praksa. Birma krepi naše spiritualno življenje, ki smo ga dobili ob krstu. Daje nam moč, da se upiramo skušnjavam in da živimo življenje vredno obstoja in večnosti. Birma nam daje nadnaravno moč s katero se ljudje bojujemo priti zlim duhom. Birma poudarja ponižnost in predanost  Bogu, Jezusu in devici Mariji. Kadar v vabilih za birmo uporabljamo motive device Marije ali Jezusa, morata le ta biti upodobljena na vrhu vabila za birmo. Kar sporoča, da smo še vedno samo ljudje in da smo zmotljivi. Človeku daje tudi svoje mesto na tem svetu. Vse kar lahko naš otrok naredi dobrega za Jezusa Kristusa in katoliško vero je da jo širi naprej. Da pa jo lahko širi naprej mora imeti veliko znanja o veri v kateri živi.

Kaj pomeni biti priča Jezusa Kristusa:

Prva komponenta priče Jezusa Kristusa je da v resnico o njegovem izvoru ne dvomiš. Vera v boga ne sme biti vprašljiva. Mora biti prisotna v vsakem koraku našega življenja. Odpreti srce in širiti vero in dobro ni lahka naloga vendar je za vsakega pravega kristjana brezpogojna.

Vabila za birmo v povezavi s krščanstvo:

Če si želite, da bi vaša vabila bila nekaj posebnega morate v vabila za birmo vključiti vsaj eno versko tematiko. To so lahko križi, Jezus Kristus, sveto pismo in tako naprej. Če ste človek, ki podpira tradicijo in običaje lahko na vabilo tudi napišete datum birme in novo ime vašega otroka. Vsekakor je pomembno, da otroka podpirate in mu stojite ob strani pri tako pomembni dolgi poti.

Vsekakor pri vabilih za birmo ni pomembna samo vaša beseda ampak tudi beseda otrokovega botra. Boter je tisti, ki otroka sprejema že celo življenje in ga usmerja, če otroka zanese iz poti. Velikokrat se starši odločijo, da bodo na vabila za birmo vključili slike otrokovega krsta.  Lahko dodate tudi slike otroka in botra. Vabila za birmo se pošlje vsaj 3 do 4 tedne pred slavjem.

Vabila so lahko izdelana iz različnih materialov. Kot je papir, karton, kolaž,… Lahko vključujejo različne cvetne dekoracije. Rože so bistvenega dela pri birmi. Pomembno je da na vabila simbolno vključimo bele rožice, ki pomenijo otrokovo čistost, nedolžnost in pravičnost. Rožem ki se največkrat uporabljajo za birmo so kale, marjetice in nageljni.
Več info na www.okraski.com in www.porocna-agencija.si