Najem počitniškega apartmaja

najem-apartmaja

Kadar govorimo o najemu počitniških apartmajev, se srečamo z veliko različnimi pomembnimi stvarmi. Preden greste na počitnice se prepričajte, da boste že v naprej imeli rezerviran apartma ali hotel. Najem apartmaja zahteva predčasno najavo, zaradi zasedenosti se lahko zgodi, da nebo več prostora za vas, zato se najema lotite vsaj 6 mesecev prej! Če ne živite daleč od vaše počitniške lokacije, potem se lahko kar odpeljete tja in si sami rezervirate termin, tako boste lahko vprašali za vse potrebne informacije, ki vas zanimajo.
Podrobnosti…

Pomembno je tudi, da veste ali boste na počitnice odšli z avtom. Kadar gremo na počitnice z avtom se prepričajte, da vam ob najemu apartmaja nudijo tudi parkirni prostor. V večini mest so parkirišča za plačat, zato se izognite nepotrebnim stroškom in si v naprej priskrbite parkirno mesto. Kadar pa ne odpotujete z avtom pa je pomembno, da veste katero prevozno sredstvo vas lahko odpelje do želene lokacije. V večini mest imajo železnice in avtobuse, tako da z javnimi prevozi ni problema. Naštudirajte relacije na katere želite oditi bodisi z avtom ali drugim prevoznim sredstvom. Izberite najbližje poti, zato si jih v naprej pripravite in oglejte.

Taksa: ob najemu apartmaja pa vam lahko zaračunajo tudi bivanje oz takso. Po navadi ta ni tako velikega zneska in se obračunava že ob najemu apartmaja.

Preberite celotno pogodbo: Velikokrat, kadar boste rezervirali počitniško hišico ali apartma, boste morali podpisati pogodbo. Dobro preberite celotno pogodbo, predvsem drobni tisk. Na žalost se velikokrat zgodi, da so ljudje tako veseli ker so na počitnicah, podpišejo pogodbo brez, da bi se sploh zavedali kaj so podpisali. Da se izognete morebitnim težavam si preberite pogodbo, ki vam jo bodo dali ob najemu apartmaja. Preberite, kaj se zgodi v primeru škode iz vaše strani. Nikoli ne veste kaj se bo zgodilo, zato je biti dobro v naprej pripravljen. Posebno če imate otroke povprašajte o stroških glede škode. Povprašate lahko tudi o programih za otroke. V sklopu hotelov ali apartmajev imajo velikokrat tudi animacije za otroke in telovadbo za vse generacije.

Čiščenje: počitniški apartmaji so po navadi čisti solidno, saj so ljudje sami odgovorni za čiščenje apartmajev. Dosti lastnikov ima svoje lastne čistilke, vendar pa po večini ni tako. Apartma ob odhodu očisti vsak posameznik, zato je dobro vedeti kako se tega lotiti. Ob vstopu v apartma je potrebno počistiti nekatere stvari. Da bi se izognili morebitnih okužbam in boleznim vsekakor počistite ali zamenjate gobice v kuhinji oz. jih dezinfekticirajte. Vso posodo, ki pa jo boste uporabljali pa splahnite pod vročo vodo. počistite tudi wc pokrov oz. školjko, saj se tam prenaša največ bakterij in bolezni. Vprašajte za sveže rjuhe in prevleko, če zato ni bilo poskrbljeno. Poskrbite tudi, da boste imeli sveže brisače in toaleto. Higiena vsakega posameznika je zelo pomembna, da ohranimo naše zdravje, zato pri higieni bodite še posebej previdni. Preverite tudi hladilnik. V hladilniku velikokrat najdemo ostanke, ki so jih pozabili ali pustili prejšnji obiskovalci. Odstranite vso hrano, ki je ostala in počistite površine kuhinje. Na kuhinjskem pultu se najhitreje naberejo bakterije, zato se prepričajte, da bo pred uporabo dezifekticiran in očiščen. Kadar pa boste zapuščali apartma pa poskrbite, da ga boste dobro očistili in razkužili. Ponovno počistite vse dele, kjer se bi lahko najbolj nabirala umazanija. Poberite vse stvari, in naredite še en obhod. Velikokrat se dogaja, da na počitnicah izgubimo ljubljene stvari, zato previdnost nebo na počitnicah nikoli odveč.

Internet in druge storitve: v večini počitniških hišk ali apartmajev se nahaja televizija za spremljanje najljubših programov in internet, ki je vse bolj priljubljen tako med mladimi kot tudi med starejšimi. Lastnika povprašajte o teh storitvah prepričajte pa se ,da vam za takšne storitve ne zaračunajo še dodatnih stroškov.

Popravila: pozanimajte se tudi kaj se zgodi v primeru neke  poškodbe. V apartmaju je veliko stvari katere lahko odpovejo ali se uničijo, v takšnem primeru si predčasno zagotovite popravilo na stroške lastnika. Če nebo vaša krivda potem bi morali stroške zaračunati lastniku. Da nebo nepotrebnih težav in stroškov se pozanimajte o popravilu in zamenjavi njihove opreme že pred podpisom pogodbe oz. najemu apartmaja.