LED luči za stanovanje

led-luci

LED luči so energetsko najbolj učinkovite in vzdržljiva svetila, primerne pa so za vsak dom ali delavnico. Kakovostne LED luči trajajo veliko dlje, nudijo pa nam boljšo kakovost svetlobe in varčevanje. Izbirate lahko med različnimi oblikami in barvami, uporabimo pa jih lahko takoj po priključitvi, saj ne utripajo ali dražijo očesa.Luči in svetloba so eden najpomembnejših virov v našem življenju, zato poskrbite za čimbolj naravno svetlobo v vašem stanovanju ali službi.

Z uporabo led lučmi pa vsak posameznik prihrani veliko denarja in električne energije saj LED svetila porabijo kar 75% manj energije kot običajna stanovanjska svetila. Te pa so najbolj priljubljene v ZDA, v Sloveniji pa so LED svetila pojavljajo nekoliko kasneje in redkeje. LED žarnice enakomerno oddajajo svetlobo v določeno smer, ki pa so zelo praktična za uporabo v stanovanju. Svetloba, ki jo oddajajo je zelo prijetna in ne draži očesa, led luči pa so primerne za vsak prostor in kotiček v vašem stanovanju. LED luči se lahko uporabijo tudi v dekoracijske in umetniške namene, saj se ne segrevajo in oddajajo toplote hkrati pa lahko izbiramo različne barvne LED luči. Na voljo so nam v različnih domačih in industrijskih proizvodih.

Razvoj LED tehnologije

Razvoj LED tehnologije vodi do večje izbire in izboljšanje proizvodne učinkovitosti, kar se kaže tudi v nižjih cenah. LED svetila so morda v osnovi nekoliko dražje vendar pa na dolgi rok prihranimo električno energijo in privarčujemo veliko denarja. LED svetila so zelo trpežne in so vzdržljive tudi na zelo močne udarce. Izberete lahko tudi različne barve in barvne odtenke. LED luči, ki se pojavljajo v stanovanjih so lahko različne oblike in velikosti. Odvisno je tudi od stila in lastne izbire vsakega posameznika. LED žarnice so lahko majhne,velike, vgradne, stenske, led paneli, led cevi, praznična led svetila… Vsak posameznik pa izbere sebi primerne LED luči za svoj dom ali drug prostor.

LED svetila so varne, saj porabijo bistveno manj električne energije in se ob tem ne segrevajo. Primerna so tudi za okraševanje novoletne jelke in okolice. LED luči so narejene iz kakovostnih materialov, zato so veliko bolj odporna na zlome in imajo bistveno daljo življenjsko dobo kot navadne žarnice.

Preden pa se odločite za LED luči v stanovanju pa lahko obiščete različne strani, kjer vas bodo naučili, kakšne so LED luči, katere so najbolj primerne za vaš dom, kako se med seboj razlikujejo, kakšne so cene… Pomembno je vedeti kaj si želimo in katere led luči bodo najbolj primerne za vaš dom in slog. LED luči pa lahko naročite tudi preko spleta.

Prednosti LED svetil

Prednost LED svetil je vsekakor življenjska doba, ki lahko traja tudi do 100.000 ur in skozi delovanje ne izgubijo moči ali pregorijo. Življenjska doba običajnih žarnic pa je odvisna od tega kako dolgo bo vzdržala žarnica preden bo pregorela. LED luči ne oddajajo svetlobe v vse smeri za razliko od tradicionalnih svetil. LED luči se usmerijo na določeno mesto in želeno površino, svetloba pa je prijetna in zelo naravnega videza. Navadne luči oddajajo svetlobo rumenkastega tona, ki se nikakor ne more primerjati z naravno svetlobo. Neverjetno sposobnost , da prikažejo barve in površino v naravnih ali barvah po vaših želja pa imajo prav LED svetila. So zelo prilagodljiva in nekaterim lahko spreminjamo barvo s pomočjo daljinca ali led upravljalnika. LED luči so primerne za vsak dom in prostor, so zelo enostavne in varne za uporabo. LED luči pa so najbolj zaželena izbira, kadar govorimo o osvetlitvi notranjih prostorov.

Primerne so za vse starosti ljudi saj so enostavne za uporabo in z njimi nimate veliko stroškov zamenjave. Z izbiro LED luči se izognemo velikim stroškom električne porabe in stroškov menjave oz vzdrževanja.

Vir: Ledorders