Izolacijski materiali pri strehi

streh

strehKako pa je z zvočno izolacijo ravne ali zelene strehe? Kako vpliva izdelava naravne strehe na zvok in odmev? Veliko izmed nas se sprašuje kako lahko zemlja prevaja zvok ali toplota vendar nam zdrava logika odgovarja drugače. Če združimo zemljo, rastlinje in zrak ter morda vodo so to lahko dobri prevajalniki toplote in zvoka. Zvok je absorbiran, reflektiran in onemogočen. Oglejte si naše ostale storitve: www.klemaks-gradnje.si/storitve

Zelo pomembne so izdelave ravne strehe s plastmi. Vsaka zelena streha naj bi imela vsaj 12 cm debelo plast. Študije so pokazale da izdelava strehe, ki je debela vsaj 12 ali več centimetrov zmanjša decibele za 8 ali več. Kadar si želimo živeti v mirnem okolju in ne želimo motiti drugih je zelo pomembno, da se zvok izolira, izdelava strehe, ki je debela in obsega vsaj 12 cm je nujna za dobre odnose naših sosedov in tako dalje. Kadar radi ustvarjamo glasbo ali morda kakšno drugo aktivnost, ki je nekoliko glasna je dobro da pomislimo na to varianto.

Izdelava strehe je lahko narejena tudi iz naravnih materialov in recikliranih materialov. Iz kakšnih odpadnih materialov, steklenic, zmete slame, zdrobljenih kamnov in opek. Možnosti je ogromno, za izdelavo strehe ne smemo omejevati svoje zmožnosti in mišljenja. Veliko ljudi se redno odloča za obiske smetišča in tako si čez čas naberejo material za življenje.

Kako pa je z vodo pri izdelavi naravne strehe? Veliko streh je narejenih tako, da se zbira deževnica. Ta voda se kasneje uporabi za zalivanje rož, kadar je suša ali pa za druge stvari. Te strehe tako tudi preprečujejo še večje poplave, ker vso vodo vsrkajo vase. Zato moramo biti pozorni katerega sistema se bomo lotili pri izdelavi strehe. Vsekakor premokra in težka zemlja ni dobra za hiš zato morajo biti temelji trdni in omogočen odtok vode.

Izdelava zelene strehe tako dobro vpliva tudi na naš denar, ki ga varčujemo ali na ozemlje, ki smo ga kupili, Z izdelavo strehe ga lahko privarčujemo. Kajti ne potrebujmo kupiti velike površine, ker kompenziramo z izdelavo strehe.

Nekateri imajo na strehi tudi živali v zagrajenih uticah in podobno. Nekateri pas se z veseljem lotijo bazena na strehi. Vsekakor ni nobenih omejitev razen, da mora biti streha kaj se da zelena in polna rastlin.

Lahko si naredite zeliščni vrt ,kajti marsikateri zelišče ostane skozi vso leto. Lahko si posadite grmovje ali zimzelene rastline. Te vam najbolj toplo priporočamo, ker bodo bile zelene vso leto. Veliko so jih odloča tudi za drevesa, tako sadna kot druga. Nekateri si na streho posadijo rože. Velikokrat pa se zgodi da streha postane naša hrana. Tako lahko na njej sadimo paradižnik, kumarice, solato, zelje in podobno. Seveda pa si je zraven tega potrebno omisliti se nekaj. Kajti vrt ne obstoji celo leto posebej če živiš v centralni Evropi. Posebej se je potrebno prepričati kje živeti in kakšno vreme imajo in kaj se lahko prideluje in kakšna je zemlja ali je rodovitna in za katere stvari je bolj primerna in za katere manj.